Anul 2018 a adus o premieră în învățământul românesc, la care am contribuit și noi. Colegiul Național “Vasile Lucaciu” din Baia Mare, unde în urmă cu opt ani s-a înființat o clasă de excelență la disciplina astronomie, beneficiază acum de un DOM pentru Observatorul Astronomic.

Obiectivele principale sunt studiul astronomiei și al astrofizicii și participarea la olimpiadele de astronomie și astrofizică. În fiecare an, elevii au câștigat premii și mențiuni la olimpiadele naționale. Șase dintre ei ne-au reprezentat cu cinste la olimpiadele internaționale de astronomie și astrofizică unde au obținut:

–         6 medalii de aur la probele individuale și 2 medalii la proba pe echipe

–         5 medalii de argint

–         4 medalii de bronz la probele individuale și o medalie la proba pe echipe

–         2 mențiuni

–         un premiu special pentru cea mai bună lucrare la proba observațională

–         un premiu special pentru cea mai bună lucrare la proba de analiză a datelor

Aceste rezultate deosebite ne dau încredere să contribuim la dezvoltarea elevilor, în acest domeniu. Avem convingerea că o astfel de investiție va crește calitatea studierii astronomiei în municipiul nostru și va da posibilitatea unui număr mai mare de elevi să se bucure de cunoștiințele și dotările din cadrul Observatorului Astronomic, de la Colegiul Național “Vasile Lucaciu”.adminDom Colegiul Vasile Lucaciu