Susține accesul la o tablă inteligentă pentru copiii de la Centrul de Recuperare al Asociației Autism Baia Mare

Copiii cu autism și alte tulburări de dezvoltare au nevoie de abordări diverse şi personalizate pentru a dezvolta abilităţi de comunicare, autoservire, cognitive şi de socializare, adică abilităţi de viaţă independentă.

O tablă inteligentă, prin aplicaţiile multimedia, oferă o interfaţă foarte utilă şi motivantă în intervenţiile educaţionale destinate lor.

Noile tehnologii disponibile pot fi folosite pentru a îmbunătăţi comunicarea verbală, dar în acelaşi timp oferă o alternativă de comunicare prin aplicaţii pentru copiii care se exprimă non-verbal.
De asemenea, ajută la dezvoltarea aptitudinilor sociale prin jocurile specifice disponibile și sporesc capacitatea de a învăţa, prin stimulii vizuali, auditivi şi tactili.

Modernizarea metodelor educaționale pentru copiii din Centrul de Recuperare al Asociației Autism Baia Mare are ca scop îmbunătăţirea abilităţilor de viaţă independentă, cu impact direct asupra calităţii vieţii acestora şi a familiilor lor.

Fundaţia DMA este o organizaţie non-guvernamentală şi caritabilă, care urmărește să investească în viitorul educaţiei româneşti. Prin proiectele cu specific educaţional, pe care le desfășoară, urmărește facilitarea accesului la educație și îmbunătățirea calității procesului de învăţare, cu ajutorul tablelor inteligente.
”Fundația DMA susține educația și perfomanțele școlare. După multe afaceri de succes pe care am reușit să le conduc, am ajuns la concluzia că doar investind în tinerii noștri putem asigura succesul în sensul larg al cuvântului. Am început cu dotarea câtorva școli cu table inteligente, iar satisfacția pe care am primit-o din zâmbetul larg al copiilor m-a făcut să realizez că nu există o altă definiție mai valabilă a succesului”, declară Doru Miravițchi Alexandru, CEO DMA Group și fondator al Fundației DMA.

Pentru că a înțeles cât de importante sunt instrumentele moderne de lucru, în procesul educațional al copiilor cu autism, Fundația DMA susține Centrul de Recuperare al Asociației Autism Baia Mare și a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziția unei table inteligente, care va fi donată acestui centru.

Susține-ne și tu! Fiecare contribuție este importantă!

adminDoneaza pentru autism